sobota 10. ledna 2015

Guerlain Rouge G - Dáma mezi rtěnkami

Když jsem v září zvedala hovor od neznámého čísla, ani v nejmenším mě nenapadlo, že vyhraju 3 tisícový poukaz do Sephory. Očividně dotazník na spokojenost byl slosovatelný, o čemž jsem neměla nejmenší tušení – o to větší radost! Hned jsem věděla, že si chci pořídit něco luxusního a drahého, za co by mi bylo líto utratit jen tak lusknutím prstu peníze.

Jelikož jsem rtěnkový nadšenec, volba padla právě na ni. Chvilku jsem laškovala se Chanelem, je to přeci jen klasika, ale nečetla jsem na jejich rtěnky až tak oslavné recenze. Lákal mě i YSL, ale žádná barva mě na první pohled nezaujala. Nakonec jsem neodolala stojanu Guerlain.

(Guerlain Rouge G – odstín 78 Gladys, cena v Sephoře 1210Kč)

Balení je doslova božské. Na první pohled zkrátka poznáte, že jste ji nekoupili v drogerce za 90korun. Rouge G je podle mě ta „nejvyšší“ řada ze všech jejich produktů na rty – když jsem krabičku otvírala, doslova se mi tajil dech. V ruce je těžká a masivní. Na obalu je vyražený název a malý kroužek s G zabraňuje tomu, aby se otevřelo zrcátko. Kupodivu se v něm prohlédnete dobře. Celé balení se zacvakává na magnet. Má jen dvě malé nevýhody – za prvé se velmi lehce ohmatá, což nevypadá moc přitažlivě, a zadruhé nestojí. Což ovšem není problém pro ty, co skladují rtěnky ve stojáncích s přihrádkami jako já. 

Barva je úžasná – výrazná fuchsiová, která není příliš letní, ale naklání se do vínova, takže se dá skvěle nosit celý rok. Je naprosto extrémně pigmentovaná hned na první jemný nátěr. Při pohledu zblízka spatříte droboulinké třpytky, které ale nejsou na rtech patrné. Někde jsem četla, že by měly opticky zvětšovat rty. 



Výdrž je opět fenomenální, i když já se rtěnkami obecně nemám moc problém. Po obědě, pití čaje a vody vypadala prakticky pořád stejně. Večer po asi osmi hodinách už trošku zbledla, ale pořád bych ji ještě neoznačila za „stain“, barva zůstávala. Když zmizí prvotní lesk a rtěnka trošku zmatní, je snad ještě hezčí. Vytrácí se rovnoměrně a snad jako jediná rtěnka mi nedělá takové ty drobné žmolky a čárku na vnitřní straně spodního rtu. Nezaznamenala jsem ani žádné rozpíjení, konturku nepoužívám. Lehoučce voní, ale nic extrémního.



 Takhle vypadá rtěnka 5 hodin po nanesení, vážně - bohužel nemám fotku ihned po aplikaci, aktuální počasí focení moc nefandí, ale představte si ji lesklejší a ještě výraznější ;)

Ze rtěnky jsem nadšená a rozhodně ji doporučuji, pokud se chcete trochu rozmazlit. V tomto případě musím jednoznačně říct, že neplatíte pouze za „značkový“ pocit a design, ale i za kvalitní produkt.

Celkové hodnocení tedy 5 z 5!  

Jaká je vaše nejdražší rtěnka? Za kterou high-end značku si rádi připlatíte?

2 komentáře:

  1. Moje nejdražší rtěnka je Studded Kiss od Kat von D, v USA stojí myslím kolem 500, ale já za ni utratila asi litr, protože jsem nakupovala od překupníka. No za těch 500 možná stojí, za ten litr ne. :D Ještě jsem ji nerecenzovala, ale mám to v plánu.

    Rouge G jsou krásné, jednou bych nějakou taky chtěla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na ně na Temptalii a měly celkem rozporuplné recenze! TAk jsem zvědavá na tvoji. A o americkém trhu škoda mluvit, člověk si vždycky akorát povzdechne :-/ i když aktuální kurz je dost bída.

      Vymazat