středa 21. ledna 2015

Heroické rty podle MAC

Předchozí dvě rtěnky od MAC, které vlastním, mají spíše klasický a jemnější odstín, protože jsem se v té době vyřádila jinde, ale při povánoční návštěvě Prahy mi to nedalo a já vyzkoušela klasiky – Rebel a Heroine. Protože vínových a burgundy stínů mám teď přes zimu dostatečné zásoby, pustila jsem se do barvy, která mi ve sbírce chybí. 

Rtěnka má matný finish (moje první, předchozí koupené jsou amplified) a na oficiálních stránkách popis „bright purple“. Při zkoušení a ve světle obchodu jsem měla strach, že vytáhne žlutou ze zubů, ale naštěstí se to nestalo. Barvy nějak podrobně popisovat neumím, snad vám stačí obrázky O:) ačkoliv se může zdát odstín trochu šokující (pro některé dost), barva nepůsobí mrtvolně, není chladná a do modra, spíš v ní vidím stopy fuchsiové, růžové. 


 (MAC - odstín Heroine, matte, cena 550Kč)

Díky tomu, že je matná, tak nijak neutíká ze rtů, ani nepoužívám konturku (minimálně teď, když je rtěnka nová a ostrá). Výdrž je opravdu dlouhá, po pěti hodinách vypadá prakticky stejně. Cítím ale, jak mi rty vysouší, oproti mým dvěma milovaným amplified rtěnkám je to opravdu znatelné. Po nějaké době taky začne trochu žmolkovat a viditelně ulpívat ve vráskách, to se zdůrazní zejména po re-aplikaci. 



Při pohledu zblízka jsou holt nedokonalosti vidět - je pravda, že teď v zimě mám rty sušší, ale i tak vám vlastnosti rtěnky nic neprominou (ani to, za co nemůžete).


Rtěnka patří rozhodně mezi ty lepší matné, ale mrzí mě, že tato verze nedosahuje takové kvality jako jiné MAC finiše. Barva je ale skvělá a výdrž taky. Hodnotím 3,5 z 5.


Kterou matnou rtěnku považujete za nejlepší? Troufáte si na takové barvy?

4 komentáře:

  1. Ta vypadá úžasně, jednu dobu jsem takovou výrazně fialovou sháněla, ne žádné tmavé fialovo-vínové odstíny, ale vyloženě stoprocentní fialovou, kterou na rtech nenosí jen tak někdo, takže díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, i já pátrala po 100% a nefalšované fialové :) určitě zkus. Myslím, že až budu mít v létě rty v lepším stavu, bude ji nosit ještě radši!

      Vymazat
  2. na tu si brousím zuby už takovou dobu! Mám podobnou z Topshopu, jen není matná. Jinak mezi mé oblíbené matné patří určitě Bourjois Rouge Edition Velvets, z drogérkových Pure Reds od L'Oréalu a celkově za mě vyhrávají NARS Velvet Matte Lip Pencils!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Bourjois mám ten fuchsiový odstín Ping pong a je perfektní, souhlasím! Jen mě mrzí, že nemají žádné "zimní" odstíny, teď si na ty tmavší a vínovější doslova potrpím :D u těch NARS mě vždycky mrzelo to ořezávání, jsem šílená, co se týče tady toho "wasting products" :-/ ale možná do nich půjdu i tak, u tebe pořád čtu chválu :)

      Vymazat