sobota 7. března 2015

Astor balzám, který předčí rtěnku

Astor verze čubin, nebo taky másílka (šílené slovo!), jsou v našich vodách už dost provařená věc. Přiznejte se, že taky alespoň jednu máte? Já sama postupně skoupila tři barvy a když jsem na internetu objevila informaci, že se chystají další odstíny v ještě intenzivnější verzi, nemohla jsem se jich dočkat. Samozřejmě byly nejprve v Německu a já už ani nevěřila, že je někdy spatřím v našich regálech, ale ke konci roku jsem si konečně sen splnila.

astor lip color butter plump it
 (Astor Soft Sensation Lipcolor Butter Ultra Vibrant Color – Plump it, cena 169Kč)

Balzámo-rtěnka vypadá úplně stejně jako její původní sestřičky, jen má v názvu přídavek „ultra vibrant color“. Nejsem si úplně jistá, kolik u nás přibylo nových odstínů, podle oficiálních stránek Astoru se jedná o 6 barev, ale díky bohu se dostalo na můj vytoužený 019 Plump it. Oficiální cena je 169Kč, což se někomu může zdát za „balzám“ dost, to chápu, ale já ani jeden ze svých čtyř kousků nekoupila za tuto sumu – snad pořád je nějaká sleva nebo akce, kdy se pak pohybují kolem 120-130Kč. V aktuální slevové knížce DM active beauty ji najdete v kuponku za 126Kč.

Začneme klasicky balením – ano, není to vymakaný NARS design, navíc se potisk brzy ošoupe, ale mě to nějak zvlášť netrápí. Hlavní je, že se nic nerozpadá, plast je bytelný, navíc barevně odpovídá odstínu, takže je mezi sebou okamžitě rozeznám. Zásadním plusem je pro mě otáčecí vysouvání, nesnáším totiž ořezávání takovýchto produktů! Takže si nic nevyplýtváte a je to nadmíru pohodlné (nikdy se vám v ranním spěchu nestane, že se po vybrané rtěnce nadšeně vrhnete a ejhle – nemá žádný hrot :D). Hrot je mírně seříznutý a pokud se toho při aplikací držíte, zůstává šikmý a nanášení je rychlé a pohodlné. U těchto typů čubin mi asi vyhovuje víc než obyčejná špička.

Nahoře jedna vrstva, dole tři

astor lip color butter plump it

Jakmile sundáte vršek, ucítíte úžasnou vanilkovou vůni. Nebudu se rozepisovat o tom, kdo vykradl koho (abych pravdu řekla, MAC rtěnky mi dokonce voní méně), podle mě vanilková esence není nic převratně světoborného, aby si to někdo přivlastňoval jako vrcholný nápad. Barva je krásná šťavnatá tmavá červená nakloněná do vínové. Určitě se nebojte nějaké fialové nebo přehnaně „švestkové“, jak v podstatě název napovídá (a jak se může zdát podle obalu). Myslím si, že i pro ty, kdo nějaké neobvyklé výrazné odstíny nevyhledávají, to bude taková bezpečnější, nijak extrémní barva. V jedné vrstvě dosáhnete trochu jemnějšího zabarvení, můžete ji i vklepat pro známý efekt „zrovna jsem jedla borůvky.“  Já ale používám asi tři vrstvy, které už dosahují absolutní pigmentace.

 Fotka na světle a ve stínu (tam víc vyzní její sytost)

astor lip color butter plump it
astor lip color butter plump it

Vlastnosti jsou pro mě docela neuvěřitelné. Po jídle a dalších podobných činnostech vyprchá lesk, ale barva zůstává. Je to snad největší držák, který mám ve své sbírce. Jako by se mi všechna barva vyloženě vytetovala do rtů a ne a ne zmizet :D dokonce mám trochu trápení s odlíčením, prostě nechce dolů. Jediný problém, který se tu a tam vyskytne, vyplývá právě z té silné výdrže – i když už mám balzám večer prakticky pryč (sláva!), pořád zůstává zažraný do okrajů rtů a vytváří jakýsi dojem konturky, což není moc příjemné. Pokud ale během dne znovu doladíte, nemusíte se ničeho bát. 

Fotka snad po 10hodinách bez nějakých řádných úprav - toto už není ona první fáze bez lesku, tohle je pozdější přerod do formy stain (a nepustí a nepustí)

astor lip color butter plump it

Na rtech je čubina moc příjemná, při nanášení poměrně hydratační. Nijak ji necítím a ani během dne nezačne vysušovat. Po těchto másílkách sahám vždycky, když mi přijde, že mám suché nebo šupinkaté rty a chci jim dopřát trošku odpočinku od nějakých matných a náročných rtěnek. Přestože je taková „mokřejší“ a balzámovitější, nemám problém s nějakým rozpíjením nebo sjížděním okolo úst.

Celkově ji hodnotím 4.5 body z 5, půlku strhávám za trošku náročnější odličování (ačkoliv co bychom za to u jiných rtěnek daly, aby nemizely!). Snažím se krotit, abych nekřečkovala další barvičky a raději zkoušela nové produkty, ale je to obtížné :)

 
Pochlubte se, které odstíny už máte vy? Nebo jste se jejich trendu vyhnuly?


2 komentáře:

  1. Já mám jen Cheeky Cherry z původních barev, ale jestli přidali nové odstíny, tak se po nich se slevovou knížkou určitě mrknu. :)

    OdpovědětVymazat