čtvrtek 5. března 2015

Right now (FEBRUARY)

Další měsíc za námi a já mám pro vás novou „sérii“, která pokaždé ve zkratce shrne, co mě za uplynulý měsíc zaujalo :) doufám, že se něčím inspirujete a případně mi napíšete i svoje tipy/oblíbence, bez kterých nemůžu dál žít!

WATCH.
Únor je každoročně měsícem Oscarů, to ví každý filmový nadšenec. Snažila jsem se vidět co nejvíc z těch, které byly nominované na ocenění. Někdy od října, kdy jsem poprvé zahlédla trailer, jsem se třásla na Kód Enigmy, ale snad právě proto mi nepřišel tak skvělý a nenaplnil moje očekávání. Teorie všeho mě dostala víc – E. Redmayne zvítězil v kategorii herec hlavní role právem a já film jen a jen doporučuju.



LISTEN.
Jsem asi poslední na světě, kdo objevil Spotify, vážně! Když jsem se odpoutala od toho, že můžu poslouchat zvuky džungle a deště a přestala jsem sjíždět soundtrack z Harryho Pottera (nostalgie!), uvízl mi v hlavě song Celeste od písničkáře jménem Ezra Vine. Trochu mi připomíná mé oblíbené Young Veins – tuhle hudbu si nejradši pouštím, když jedu vlakem, koukám do krajiny a za oknem začíná krásně prosluněné jaro (už aby to bylo). Člověk má hned optimističtější náladu!

READ.
V únoru jsem konečně dočetla jeden z vánočních dárků, Noční cirkus od Erin Morgenstern. Knížka je plná krásných fantaskních momentů a kouzelného prostředí, ale abych byla upřímná, podle mě autorka nedokázala naplno využít potenciál světa, který vytvořila, a nakonec těch 450 stran vyznělo trošku hluše. Pokud vás baví magie, imaginace a atmosféra cirkusu, klidně vyzkoušejte. O knížce se můžete dozvědět víc třeba tady.

EAT.
Minulý měsíc jsme objevili hned několik nových podniků! Na Valentýna cukrárnu a kavárnu Cosmopolis (hned v centru na Zelňáku), protože jsme byli nucení vyměnit Kolbabovu cukrárnu (bohužel byl při posledních návštěvách personál celkem nepříjemný, takže nastal čas na nový cukrárenský rituál). Obsluha byla v Cosmopolis moc milá, dorty velké za super ceny (i když cheesecake připomínal spíš tvarohového Míšu než skutečnou ricottu). Taky jsme se poprvé podívali do známého Pablo Escobar – sice jsme zatím nezkusili koktejly, to až příště, ale kuřecí steak a chilli burger nezklamaly. A novodobé hipsterské doupě SKOG jsme taky neminuli – kromě limonády (ta se jim povedla, což o to, perfektní příchutě!) jsem si ale neměla moc co vybrat. Je to něco nového, neobvyklého, super kůlového, ale asi mám malý swag, abych tomu propadla jako ostatní. Můj hlavní typ je ale restaurace Baroko u Měnínské brány – není možná proslavená něčím speciálním, ale pokud se chcete skvěle najíst za dobrou cenu bez nějakého kodrcání šalinou na okraj města, musíte sem! Sklepní prostředí je moc hezky upravené, jídlo bylo pokaždé skvělé (jejich steaky, ach). Jen na dezert si potom skočte jinam, raději do Cosmopolisu ;)

LIVE.
Na začátku února jsme navštívili naše první absurdní drama – Plešatou zpěvačku v Divadle Bolka Polívky. Mrzelo mě, že jsem ji nestihla předtím přečíst (Eugene Ionesco je klasik!), ale doufám, že se k tomu dostanu teď, stejně jako k jeho další tvorbě. Nebyla jsem si úplně jistá, co čekat, kromě Havla jsem se asi s ničím podobným ještě nesetkala, ale podle mě stačí, když se člověk aspoň trošku orientuje a chápe, že nejde na psychologický rozbor a trága děj ala Čechov/konverzačku od Wildea. Mně tenhle typ humoru sedl a skvěle jsem se pobavila, ačkoliv si neumím představit, že bych každý týden chodila už jen na absurdní kousky.


FACE.
Z kosmetických produktů jsem si asi nejvíc oblíbila vysněné koule od Guerlain. Ještě pořád pátrám po dokonalém štětci, ale už teď je miluju. Ta vůně! A ten efekt - skvěle pleť sjednotí, rozzáří, prostě blaho. Mám obavy, že už nesáhnu po žádném pudru a budu do konce života používat jen Meteoritky. Amen.

6 komentářů:

  1. Jó, Skog se mnou <3 :-D musim rict, ze se Tvuj blog zacina dostavat mezi me oblibence, libi se mi Tvuj styl psani, ale to vis uz spooustu let! Tesim se na dalsi prispevek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Cuky :-* děkuju moc za podporu :) a příště dáme další super podnik!

      Vymazat
  2. Jee, fakt ta sklamal Kod Enigmy? Ja som bola z neho uplne nadsena! Benedict bol perfektny ako vzdy, ale aj cely film mi prisiel, ze ma spad, myslienku a vsetko :) Priznam sa, ze na theory of everything som sa este nepozrela, ale mam to v zozname :)
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přišlo mi, že vlastně vůbec netuším, co se tam celé ty dvě hodiny řešilo, čekala jsem trochu detailnější popis toho rozšifrování Enigmy, nic konkrétního tam nebylo :( bylo to prostě perfektně natočené a všechno, ale "něco" tomu chybělo z mého pohledu.

      Vymazat
  3. Ahaa, rozumiem. My sme sa ucili o turingovych strojoch na matfyze na teoretickej informatike :-) spoluziak ked videl film, tak mi pisal, ze to musi vidiet kazdy matfyzak, aby naopak pochopil naco sme sa to ucili :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím jsem teda nemyslela, že bych tomu nerozuměla, ale že nevím, čím vlastně celé ty dvě hodiny zaplácali, když jsem pak neměla pocit, že bych se něco objevného a zásadního dozvěděla :D pořád se to točilo kolem Enigmy, ale jen tak to klouzalo po povrchu. Ale chci se podívat ještě jednou, abych pochytila detaily a tak.

      Vymazat