úterý 24. března 2015

What's in my bag

Obdobné články čtu ráda, protože člověka snadno inspirují, jaké vymoženosti nebo libůstky přidat do vlastní výbavy. Takže dnes jen v rychlosti přehled toho, co nosím v tašce :)

 

Kabelek mám mnoho, ale jako nejzákladnější při cestě do města nebo do školy používám dvě – jednu objemnou značky Stradivarius a druhou menší přes rameno, která je od Anna Smith (koupená přes fashionshop, můžu doporučit). Často se do nich musí vměstnat věci, které ten den potřebuju ke studiu (jako bych si tak aktivně zapisovala do sešitů :D) a mám také vnitřní problém s malými taštičkami, kam nevleze deštník (pokaždé, když si ho nevezmu, zákonitě prší). 

 
Nejzákladnější věcí je samozřejmě mobil, používám iPhone 5C, je lehoučký a skvěle padne do ruky. Sluchátka mám zatím klasická applovská (dřív jsem používala KOSS, ale s těmi teď poslouchám hudbu spíš jen doma), i když zrovna pokukuju po nějakých barevných Happy plugs. Pro případy nouze nebo nenadálého cestování mám teď nově externí nabíječku, což je perfektní vychytávka, kterou všemi deseti doporučuju! Už nikdy vás nemusí strašit vybitý telefon.  


Primární věcí v kabelce je samozřejmě peněženka – loni o narozeninách jsem vyměnila svou starou sešlou Guess peněženku za Michaela Korse. Preferuju menší peněženky namísto těch, co vypadají skoro jako psaníčka do divadla, a v Paříži se nám s přítelem povedlo sehnat právě takovou – je prakticky poloviční oproti většině dalších od MK. Zatím o ní nemůžu říct křivé slovo a perfektně mi vyhovuje :) jen ještě uvažuji, že si koupím samostatný tenký card holder (jste taky sběratelé všech věrnostních karet?).  


Jak už jsem zmiňovala – deštník! Bez něj nevyjdu z domu, leda se desetkrát přesvědčím, že bude krásný květnový den a nehrozí ani kapka. Nesnáším moknutí! Celý život jsem deštníky rozbíjela, netuším, jak se mi to mohlo dít O:) až mě přítel zachránil a obdaroval deštníkem značky DOPPLER. Mám ho už přes dva roky, což je rekord, je velice kvalitní, dokáže se při poryvech větru otočit a přežít to :D pokud taky trpíte syndromem „ten deštník to zase nevydržel a já vůbec nevím proč“, vyberte si jeden z těchto.

 
Nezbytnou součástí denního nákladu je taky KINDLE – miluju vůni i pocit papírové knížky, moje knihovnička čítá desítky a desítky kusů, ale pokud jste skutečně vášnivý čtenář, lehce se od této „rádoby nutnosti“ oprostíte, protože díky Kindlu můžete číst pořád, všude, hodně, a to je pro mě hlavní. Ty nej knížky si tak jako tak pořídím v klasické podobě do sbírky, ale na všechno ostatní je Kindle nejlepší pomocník. 

 
Nějaký krásný vyšívaný látkový kapesník by byl možná noblesnější, ale zatím se neobejdu bez zásoby papírových kapesníků – tak proč je nenosit stylověji než v tom igelitovém balíčku? Tuhle perfektní drobnost jsem dostala kdysi k Vánocům, je tuším objednávaná z Tchiba, kde seženete ty nejlepší vychytávky.


 
Zdá se mi, že poslední dobou se strhla všude po internetu diářová mánie. Já mám ten svůj už asi čtyři roky, je kožený a kroužkový, takže pouze každoročně dokupuji nové náplně. Jsem typ člověka, který si rád dělá plány a snaží se využít čas co nejvíce efektivně, ale nějak mě minula lepítková a podobná posedlost. Ráda taky využívám aplikace na mobilu, co se týče to-do listů a podobně.

 
Maličkou kosmetickou „kápézetku“ jsem si pořídila za pár korun v Šanghaji a nosím v ní takové ty malé denní nutnosti – zrcátko, balzám na rty, paralen, tic tac, pilníček a podobně. Také se do ní schová pidi hřebínek, který je dřevěný a ručně vyráběný a pořídila jsem ho v Šanghaji. Aktuální rtěnku nebo třeba korektor si dávám do tašky vždycky ráno a večer je vytahuju, na tohle jsem pečlivá, naštěstí se mi po kabelkách nikdy neválelo deset produktů najednou.

 
Ještě před půl rokem jsem nosila vodu v obyčejné pet lahvi, ale pak jsem konečně postoupila na vyšší level a pořídila si láhev SIGG. Ta moje má 0,6l a nijak zvlášť se nepronese, navíc vypadá stokrát lépe než průhledný plast. Kupovala jsem na Dny Marianne v akci v obchodě Potten&Pannen, takže je určitě také okoukněte, mají krásné designy.

 
Klíčky mám schované v červené kožené klíčence z GEOXu, nikdy jsem nebyla zastáncem jejich pohazování jen tak v tašce, kde hrozí poškrábání ostatních věcí.
Poslední věcí je antibakteriál, ten aktuální je z Mark&Spenceru. Někdy ho u sebe mám, někdy nemám (to ho vždycky nejvíc potřebuju), ale rozhodně se hodí. Jednu dobu jsem nosila i malý krém na ruce, ale skoro nikdy jsem ho nepoužila – vadí mi mazat se přes všechny náramky, hodinky, prstýnky, a nepřirostlo mi to k srdci (i když by mělo, protože mě suché ruce trápí).

Copak jsou vaše nezbytnosti? Poradili byste mi do kabelky nějaký vylepšovák, bez kterého se neobejdu?


4 komentáře:

  1. Tyjo, jak tam narves tolik veci? :-D ta "tasticka" na kapesniky je super, nikdy jsem nevidela takovou vychytavku :D a lahev na vodu taky nema chybu, i kdyz pro me navzdy bude srdcova ta malilinkata flasticka, co si pouzivala par let snad :D joo a kde kupujes ty naplne do diare? mam jeden a vlastne ho nepouzivam, ale uplne mi ted doslo, ze je to vlastne skoda :D

    OdpovědětVymazat
  2. odrazu si pripadam ako strasny bordelar, ked porovnam moju kabelku, v ktorej je porozhadzovanych tisic veci a nikdy nic neviem najst :D
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se docela držím :D jen kapesníky se mi tam kupí O:)

      Vymazat