středa 11. února 2015

KIKO nadýchané oční stíny

Myslím, že nejsem jediná, kdo v našich luzích a hájích postrádá geniální obchod KIKO. Poprvé jsem se s ním setkala před pár lety v Římě a od té chvíle bombardovala  „store locator“  na jejich stránkách, kdykoliv jsem vyrážela do zahraničí. Navštívila jsem ho pak v Berlíně, v Barceloně, v Benátkách, v Paříži a znovu v Římě – vidíte tu posedlost? Mají skvělé produkty se zajímavým designem a dobrými cenami, design prodejen je taky perfektní. Moc se mi líbí, že si můžete na ruku/nehet nalepit všudypřítomnou izolepu a zkoušet swatche na ni, aniž byste se zapatlali (ach, jak se mi přítel vždycky směje, když za ním po chvilce ve městě přijdu s rukou rudou od rtěnek :D). Zatím jsem měla štěstí vyzkoušet jen pár produktů, sbírku rozhodně hodlám rozšířit, ale jedna věc mě uchvátila a já ji nakoupila dokonce hned ve čtyřech odstínech.


(KIKO Cosmetics Colour Shock Long Lasting eyeshadow, 7,90E)

Před loňským odjezdem do Říma jsem obdivovala kolekci Boulevard Rock a hned věděla, že si jednu z krásných skleniček s výraznými barvami musím odvést. Mou první byl božsky tyrkysový odstín Inspiration Emerald. Doma jsem ho okamžitě ze všech stran ozkoušela a o dva měsíce později v Paříži (v jejich každoročních povinných letních slevách jsem je ulovila za polovinu) dokoupila další tři barvičky – námořnicky modrou Rhytmic Blue, čokoládovou Revolutionary Burgundy a růžovou Punk Baby Pink.

Dózička, v které se skrývá ohromných 5ml produktu, vypadá luxusně a mnohem dražší, než ve skutečnosti byla. Víčko leskle září, zatímco samotná sklenička je matná. Oční stín byl do ní nejspíš nějak továrně vléván a ne pokaždé se podařila rovnoměrná tip-ťop aplikace, ale komu by to vadilo. V rýhách uvnitř víčka se nachází gumové těsnění, které zabraňuje vysychání stínu – a zašroubovat jde opravdu fest! 



Samotný stín trošičku uměle voní, pokud do něj hodláte přímo zabořit nos. Textura je jako našlehaný gel-krém, neznám nic, k čemu bych to přirovnala (rozhodně ne Colour Tattoo, i když se na první pohled srovnání nabízí). Stačí opravdu trošička, abyste pokryli celé víčko, jak se říká „a little goes a long way“.

Co se týče aplikace – krémový stín jako tento vám může usnadnit a zrychlit ranní rutinu, já ho používám jednoduše na celé víčko, ale je potřeba se s ním naučit pracovat. Nejprve ho zlehka naberu na prst a jemně rozetřu, aby vytvořil základní (byť nedokonalou) vrstvu. Potom ho vezmu na štětec (používám tvrdý plochý concealer brush od ELF, skvělý na krémovky  a pigmenty), a nanesu řádnou plně pigmentovanou vrstvu. Jak už jsem říkala, troška stačí k absolutní intenzitě – pokud nános přeženete, může způsobit nehezký zvrásněný efekt na oku. Také je lepší nechat první vrstvičku zaschnout nebo se opakovaně zbytečně nedotýkat té druhé, vrstvení mokrého krémového stínu může způsobovat komplikace. Ohledně roztírání a ztrácení – barva nezaschne ihned, máte čas na práci štětcem, ale samozřejmě to nebude dokonalé. Já vždycky používám podobný stín v pudrové formě, kterým okraje začistím. Uf, teď to zní složitě, ale do tajů této rutiny rychle zapadnete a pak už si jen užíváte extrémní a dokonalé barvy :) 
Výdrž je prakticky nekonečná, po 10 hodinách vypadá stejně, nijak se neztrácí, absolutně se neslévá, prostě drží pevný a neměnný. Pokud byste si třeli prstem víčko, může se velmi jemně drobit (aniž by tedy vznikaly nějaké díry nebo trhliny v pokrytí). Ale upřímně, kdo by to záměrně dělal? :D

Na jednotlivé swatche se můžete podívat na fotkách – barvy to možná nebudou pro každého, ve výběru bylo i více neutrálních odstínů, ale těm já tolik neholduji. Modré na očích se rozhodně nebojte, vypadá božsky! (přikládám takový náhled, jak jsem je použila já, ale jsou to starší fotky a rozhodně ne nějaké profi zachycení líčení, jen tak pro představu)




Pokud vás zajímají stíny, které používám ke ztrácení: Inspiration Emerald – MAC Steamy, Revolutionary Burgundy – paletka Naked 1, Punk Baby Pink – MAC Swish, Rhytmic Blue – Infallible stíny L’oreal v barvě All night blue.  

Moc mě mrzí, že kolekce už není dostupná a neseženete ji, ale v nabídce teď mají třeba krémovo-pudrové stíny, které chválila Rendy, a ty určitě stojí za hřích! Doma mám už tužku na oči, krémové stíny v tužce a tvářenku ze stejné kolekce, Boulevard rock, takže se určitě můžete těšit na recenze.

Pokud jste se značkou KIKO ještě neměli tu čest, obhlédněte jejich stránky – dokonce jsem zjistila, že teď zasílají do ČR (obyčejné poštovně 6,90E, nad nákup v hodnotě 49euro pouze 1E). Mají navíc často skvělé slevy!

Celkově stíny hodnotím 4 body z 5, strhávám za trošku složitější aplikaci a tendenci krabatět při nanesení přehnané vrstvy.



Používáte krémové stíny, nebo zůstáváte věrni klasickým?



2 komentáře:

  1. KIKO jsem objevila v Barceloně (znala jsem ho teda i předtím, ale pořádně všechno vyzkoušela až tam) a za ten týden jsem v něm byla asi desetkrát :D nakonec jsem si odvezla nějaké rtěnky, lesk, stíny a tvářenku a jsem z nich neuvěřitelně nadšená, je hrozná škoda, že to není i u nás nebo to poštovné není o trošičku levnější (nejlíp zadarmo:D), jinak ty stíny vypadají nádherně, mám ráda tyhle tyrkysové, modré, zelené a celkově výrazné a nevšední barvy, krémovky používám hodně jako základ, na který dávám potom klasické, když ale spěchám tak je používám i samostatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně jako ty :) škoda, že aspoň není ve Vídni, třeba Pražáci mají do Německa docela blízko, aby do něj skočili! Ale budeme si držet palce, aby se sem jednou dostal, třeba se dočkáme za pár let (jako UD v Sephoře... :D)

      Vymazat